Skip to Content

Een gezond lichaam heeft een gezonde zuur-base-balans!

In een gezond organisme is er bij de stofwisseling in de cellen en organen een natuurlijk evenwicht tussen zuren en basen. Een overschot aan zuren blokkeert de afvoer van stofwisselingsslakken en gifstoffen. Door het eten van veel witmeelproducten, koffie, alcohol, zoetigheden, vlees en dierlijke vetten slaan we steeds meer zuren op in het lichaam. Dit effect wordt nog eens versterkt door weinig lichaamsbeweging, milieuvervuiling, stress, veroudering en spanningen. Verzuring is een sluipend proces waardoor zich gezondheidsproblemen kunnen gaan voordoen.

Tarwe- en gerstegras:
   “het geheim voor een gezonde zuur-base-balans”!

Tarwegras is een kleine, groene, snelgroeiende plant die uiteindelijk uitgroeit tot tarwe. Deze plant beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Tarwegras bestaat voor zo’n 70% uit chlorofyl (beter bekend als bladgroen, het stofje dat verantwoordelijk is voor fotosynthese). Daarnaast staat tarwegras bol van actieve enzymen,vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen.

Gerstegras elimineert giftige stoffen en zuivert het lichaam. Het is het meest alkalische (basenvormende) voedingsmiddel dat we kennen. Het neutraliseert zuren in het gehele lichaam, waardoor deze via de nieren kunnen worden afgevoerd en een gezonde
zuur-base-balans (neutrale pH-waarde) kan worden hersteld.